3. august 2009

PÅ'AN IGJEN


En søndagsskolelærer i England hadde fire elever. Blant dem var en gutt som hun alltid måtte ut og hente. Han husket aldri timen, men læreren ga ikke opp før hun hadde funnet ham. Til slutt ble det så slitsomt at hun hadde lyst å gi opp hele gutten. Men lederen for søndagsskolen ba henne prøve litt til. Til slutt lyktes det henne å vekke guttens interesse slik at han kom trofast hver søndag.
Så gikk det mange år. Denne gutten brukte mye tid på et av de store bibliotekene i London. Der satt han og studerte kinesisk. Den urolige krabaten var Robert Morris, som senere ble en kjent misjonær. Han oversatte Bibelen til kinesisk, et arbeid han var ferdig med i 1823.
Han hadde en søndagsskolelærer som tok misjonsbefalingen på alvor. Hun ga ikke opp den unge viltre gutten, og hennes trofasthet fikk stor lønn. Evangeliet nådde fra England til Kina.

«Og Jesus trådte fram, og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord!
Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler idet dere døper dem og lærer dem.. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende!» Matt 28:18f

Det er ikke bare søndagsskolelærere som har fått dette oppdraget. Det gjelder også deg og meg. Saken er at når vi tar Jesus på ordet, så virker det.
LYKKE TIL MED NY OPPSTART I BYGD OG BY
Det nytter !!!
Hilsen Marit og Irene

2 kommentarer:

Kjerstin sa...

Har ikke sånne fine tegn her på tastaturet mitt som Lionel ;), men godt å lese og bli minnet på!! :D

Guds ord vender ike tomt tilbake!

Kjerstin c",)

Unknown sa...

Det er iallefall gått at en slipper å komme til Gud og Jesus med fine ord eller bokstaver. En får komme slik en er. Å det nytter å ikke gi opp...