10. juli 2009

SOMMER I BULANDET, VEKKELSE FRA SKRIFTEN

Idyllisk ved utleigehytta (sjøbud) til Arne og Gunn Torill Fedøy (foto: Yonat Tamir)

Raste- Bord ved Landøy Steinindustri(f:Tamir)
MIDT PÅ NATTEN LØD DER ET ROP
Det er som regel ikke kjekt med et rop i natten. Det forteller om fare, nød eller frykt.
Om natten er alt verre enn om dagen. Bekymringene er alltid større. Smertene er verre, og hjelpen synes langt borte om natten. Når det er natt, er det vanskelig å se.
Hvilket rop er det her snakk om? Det er ropet som forteller at den himmelske brudgom, Jesus, kommer for å hente sin brud.Det er forutsagt i bibelen at brudgommen, skal komme igjen for å hente alle som følger ham. Men det er ”natt” på jorden.
Natt på den måten at situasjonen for de kristne er vanskelige. Det skal bli forfølgelse av de som bekjenner troen på Jesus. I mange land i verden ser vi det nå. Vi merker antydningen også i vårt eget land.
Kristne blir mobbet i media og kalt for ekstremister eller fundamentalister. Vi som kjenner dette fra innsiden undrer oss over hvor feil billedet er.
Den som kjenner historien vet at det var kristne som startet det frivillige arbeidet. Både for hjemløse, syke, skolene og rusomsorgen. Grunnen er kjærlighetsbudet. Luk 6:31:
”Det dere vil at menneskene skal gjøre mot dere, slik skal dere gjøre mot dem.”
Nå blir kristne uthengt og latterliggjort. Det kan oppleves tøft, spesielt for barna i skolen. Men Jesus har sagt: ”Be for dem som forfølger dere.”
Om natten sover vi. Men den åndelige søvn er farlig. Det er ikke en søvn som gir hvile, men en søvn som tar kraften og brannen i hjertet. Søvn er likegyldighet. Likegyldighet for bibelens alvor og for bibelens kraft og glede. Likegyldighet også for sin egen og andres nød.
Måtte vi være klar når brudgommen kommer?
Denne GLEDENS DAG MÅ VI IKKE GÅ GLIPP AV

Våk derfor! For dere kjenner ikke dagen eller timen v :13

Ingen kommentarer: